tomruta Gaia och Wilma vilar  
 

Loki

 
 
 

Att arbeta som räddningshund (SAR) kräver en hel del av både hund och förare. Treåriga Loki är en holländsk Drentsche Patrijshond som är på god väg att bli certifierad Search and Rescue Dog.

Anne-Fleur Horenberg tränar med sin Loki 2-3 gånger i veckan och har gjort det sedan han var omkring 10 månader gammal. För att bli en fulltränad SAR-hund krävs omkring tre års träning, vilket sker både individuellt och i grupp vid olika tider på dygnet.

Hundens psyke måste vara väldigt stabilt och den ska vara energisk och social mot både människor och djur. Samtidigt som det ställs krav på att hunden ska vara självständig måste den alltid lyda förarens kommando. Det är inte enkla krav, men en Drentsche Patrijshond verkar klara detta galant.

 
  linje  
 

Här under kan ni se Loki träna i lite olika miljöer. Det gäller att hitta skadade personer som kan ligga gömda under raserade byggnader, eller att ta sig fram till någon nödställd i trånga utrymmen.

De första bilderna här under visar när Loki hade 11 minuter på sig att lokalisera två personer på ett 150 kvadratmeter stort område. Som ni kanske ser hade han inga problem med detta.

Här under följer några fler bilder på Loki i olika miljöer. Bland annat en uppvisning på en hinderbana, men även lite träning ute i fält.


Anne-Fleur Horenberg med sin Loki.


Besök gärna www.reddingshond.nl för mer information. (endast holländska)

 
  linje